Bemesting

Bemesting is een belangrijk proces, waarbij de laatste jaren veel nieuwe technieken zijn ontwikkeld. Boven Loonwerk BV beschikt over een breed machinepark om de bemesting zo nauwkeurig mogelijk op het juiste moment toe te kunnen dienen. Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten rondom bemesting die Boven Loonwerk BV u kan bieden.

Mestverwerking
Wij beschikken over zelfrijdende en getrokken zodenbemesters cq. bouwlandinjecteurs. De zelfrijdende machine is een 3-wieler met een tankinhoud van 15 kuub. Deze machine beschikt over een luchtdrukwisselsysteem. Hierdoor ontstaat er een betere drukverdeling op de bodem, met als voordeel dat er minder insporing / beschadiging ontstaat. De getrokken zodenbemester cq. bouwlandinjecteur heeft een tankinhoud van 13 kuub. Het unieke van deze machine is dat de as uitschuifbaar is waardoor het wiel niet het spoor van de trekker volgt.

Beide machines beschikken over computergestuurde verdeling. Dit houdt in dat de hoeveelheid geinjekteerde mest per hectare bij wisselende snelheden gelijk blijft.

Intern mesttransport
Voor intern mesttransport gebruiken wij trekker-tankcombinaties. Op het te bemesten perceel containers als tussenopslag (40 kuub).

Stapelbare mest van alle diersoorten
Wij handelen tevens in vaste mest. Het transport gebeurt met containerauto's voorzien van AGR GPS.

Verstrooien van vaste mest
Hiervoor gebruiken wij onze Tebbe strooier. Deze strooier is voorzien van een weeginstallatie. Ook heeft deze strooier een frees die het product uit de wagen freest naar de strooischotels voor de juiste verdeling. Deze strooier staat op brede banden. Voordeel hiervan is dat dit een lage bodemdruk geeft. Daarnaast wordt deze strooier ingezet om kalk te  strooien, verstrooien van stroresten, compost en vaste digestaat.

Nieuws / Actueel